set 252015
 

Des de mitjan segle XIX, la migració internacional ha augmentat considerablement. Avui són més que mai en el front de l’escenari, el que constitueix un repte per a les societats contemporànies. No obstant això, la història mostra que els moviments de població no només són atribuïbles a la nostra era moderna, sinó per a tota la humanitat, ja que va començar la seva expansió en els països emergents Àfrica.

La migració és un objecte de la investigació que ha impulsat nombrosos estudis i una rica diversitat reflexió teòrica en el camp de l’economia, la sociologia, la història i l’etnologia. La migració també ha estat durant molt temps un tema important en l’arqueologia. La qüestió no és només per trobar evidència tangible, física de la migració, tot i que és part de l’interrogatori, les recerques també s’han compromès a explorar la diversitat i complexitat de la mobilitat de les poblacions humanes en el passat , tant recent i llunyà.

Confrontant arqueològica, històrica, geogràfica o demogràfica en diferents moments i llocs diferents, l’objectiu d’aquest simposi és anar molt més enllà de la simple observació dels moviments de població a gran escala, dirigint-se als contactes entre els migrants i les societats d’acollida.

12 i 13 novembre de 2015
Musée national de l’histoire de l’immigration. París.

Més informació clica Aquí.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Aneu a la barra d'eines